WONDERLIJK WEEKEND KIJK OM JE HEEM! 

Stichting Kunstkamer Loosduinen kan terugkijken op een bijzonder geslaagd en druk bezocht kunstproject in de Heemtuin in Loosduinen; ’Kijk Om Je Heem’. Liefhebbers van natuur, kunst, wereldmuziek en poëzie mochten zelf aan de wandel op de paden of meelopen met een van de acht rondwandelingen door de Heemtuin op 2 en 3 juli 2022. Verbazing over objecten, meekijken bij schilderijen in wording langs het pad of een haiku in een boom. Een wonderlijk weekend!

Gevlochten gedichten, collages, schilderijen tussen het riet, luisteren naar de zang van Schubert, wereldmuziek door Klezkopf of de klankbuizen van Phonophilia op het water. Onthaasten, kijken, beleven of zelf meedoen met ‘boomschaduw schilderen’ en dat allemaal in de prachtige Heemtuin in Loosduinen. Een natuurgebied van maar liefst 3 hectare waar opvallend veel Loosduiners of Hagenezen nog nooit waren geweest en de kennismaking met het landschap samen met de getoonde kunsten konden waarderen. 

Het hele project kwam tot stand met deelnemers en vrijwilligers van de Kunstkamer Loosduinen, Reakt en met steun van het stadsdeel Loosduinen, fonds 1818 en stadsboerderij Pluk; daar konden veel bezoekers na de wandeling nog even bijkomen en napraten op het terras…. 

Alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers bedankt! Meer werk van de Kunstkamer Loosduinen is in de zomervakantie te zien in ‘Nolenshaghe’ aan de Nolenslaan of de bibliotheek bij het stadsdeelkantoor Escamp. En straks weer elke zaterdag in ‘Art on Wings’ (expositieruimte in het voormalig Wingsgebouw) aan het Mozartpark…

Een gedachte over “WONDERLIJK WEEKEND KIJK OM JE HEEM! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s