KUNSTKAMER LOOSDUINEN GAAT LOS!

In het kader van het komende festival ‘LOOSDUINEN GAAT LOS’ exposeert de Kunstkamer Loosduinen in twee bibliotheken; in bibliotheek Nieuw Waldeck aan de Rossinilaan en de bibliotheek Loosduinen aan de Loosduinse Hoofdstraat. 

ADELBERT ZEYLMANS

In de bibliotheek Nieuw Waldeck is een expositie van de illustraties van de Hagenaar Adelbert Zeylmans voor de uitgave van de sprookjes van H.C. Andersen in de jaren 60.  Zeylmans werd geboren in 1929 en is overleden  in 1973. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Antwerpen en was lid van Pulchri Studio in Den Haag. De originele kleurrijke krijt/pastel prenten en potlood tekeningen zijn in beheer van de stichting Kunstkamer Loosduinen.  “Vindingrijk in expressie en fantasie en zeker geen kinderachtige illustraties, maar dat zijn veel sprookjes ook niet” aldus de recensie destijds. Naast de expositie zijn ook de illustraties te zien van een nooit uitgegeven prentenboek.  Deze bijzondere expositie in de bibliotheek Nieuw Waldeck is te zien tot half december.  

KUNST EN VERHALEN IN LOOSDUINEN

Zoals muziek een bepaalde emotie of herinnering kan oproepen, geldt dit ook voor kunstwerken of objecten. In bibliotheek Loosduinen is vanaf november werk te zien van deelnemers van de Kunstkamer Loosduinen, objecten, schilderijen en collages met het eigen bijpassende verhaal van de maker; dat kan over de gebruikte techniek gaan, de oorsprong, ervaring of een herinnering aan de periode wanneer en waar het gemaakt is. ‘Kunst en Verhalen’ is te zien en te lezen tot eind december. Met werk en verhalen van Elly van der Knoop, Ans Ruijters-Hof, Elly Hamers, Wim Davidse, Ada Sinke, Anita Jakobs en Johanna van der Hoogt.

De exposities in de bibliotheken zijn onderdeel van ‘LOOSDUINEN GAAT LOS’ Klik hieronder door naar het hele festivalprogramma. De exposities in de bibliotheken zijn te zien op de openingstijden. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s