Introductie cursus ‘DOE MEE!’ smaakt naar meer…

Met de vraag ‘kan ik hier ook les in krijgen’ zijn we in de maand oktober op elke zaterdag gestart met de introductiecursus ‘Doe Mee’ Van de 22 spontane inschrijvingen is een groep geformeerd van 15 belangstellenden. De bijeenkomsten vonden plaats in de ruimtes van het voormalige Wings-gebouw, elke zaterdag in oktober van 11-12.30 uur. Alle deelnemers kregen een eigen schetsboek, niet alleen voor notities, maar ook voor ‘huiswerk’ of voor eigen inspiratie. De eerste bijeenkomst was op zaterdag 1 oktober; kennismaken met elkaar, een demonstratie beeldhouwen door Joke Bianchi en een bezoek aan een beeldentuin stonden op het programma.

Zaterdag 8 oktober schetsen en tekenen met Marian Saarloos, als kunstdocent verbonden aan Willem de Kooning academie. Wat zie je? Schetsen op verschillende manieren. ‘Het gaat er niet om WAT je tekent maar DAT je tekent.’ Tekenen met als voorbeeld verschillende onderwerpen en tussendoor kijken bij elkaar.

Zaterdag 15 oktober  Afgestudeerd keramist Mari Quinn vertelde meer over boetseren, klei en keramiek in diverse werkvormen. Iedereen maakte een duimpotje en kon aan de slag met verf en klei. Na het lange drogen gingen later alle potjes nog de oven in!

Zaterdag 22 oktober ging Anna Zuidhof met de hele groep aan het werk met potlood/pastelkrijt in aardse vormen en kleuren. Aarde, water en vuur en steen in kleurtinten; de vrije vormen en het werken met pastelkrijt geeft weer een heel ander effect.

De laatste zaterdag 29 oktober met als onderwerp fotografie, aan de slag met  Susan de Kruiff; goede tips en trucs voor fotograferen met je mobiel. Daarna bracht de hele groep een bezoek aan de nabij gelegen Pastoor van Ars kerk. Na een korte introductie in de kerk kon iedereen de architectuur en het perspectief in deze kerk beleven en vooral foto’s maken!

Tot slot kwam op deze laatste zaterdag Mari Quinn nog warme en kleurige duimpotjes uit de oven brengen op en kon iedereen naar huis met zijn eigen gebakken kleivorm. Ook waard om even een foto van te nemen! En zo waren 5 zaterdagen snel voorbij….

Alle deelnemers aan deze introductie cursus ‘DOE MEE!’ willen graag verder. Bijna alle deelnemers hebben inmiddels via de mail een keuze voor bepaalde lessen kenbaar gemaakt; maar ook juist de variatie en kennismaken met diverse technieken in de afgelopen maand oktober wordt zeer gewaardeerd. Hoe nu verder? Samen met de cursisten en docenten wordt gekeken naar een logisch vervolg vanaf januari. Al eerder is vermeld dat we hiervoor afhankelijk zijn van de plannen voor het Wings-gebouw, beschikbaarheid en financiën. Bedankt allemaal voor jullie positieve inbreng deze zaterdagen…we houden jullie op de hoogte!

2 gedachten over “Introductie cursus ‘DOE MEE!’ smaakt naar meer…

  1. Dank voor overzicht en uitstekende samenvatting.
    Ondergetekende ziet ernaar uit om weer met elkaar creatief bezig te zijn onder de bezielende leiding van team Kunstkamer Loosduinen 🔥

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s