Bijzonder bezoek expositie Zeylmans

In bibliotheek Nieuw Waldeck is een expositie te zien van prenten van de kunstenaar en illustrator Adelbert Zeylmans. Een eerbetoon aan deze Haagse kunstenaar en zijn werk; op 7 december kwam zijn enige zoon vanuit Duitsland de expositie van zijn vader bekijken en mocht het eerste exemplaar van ‘Boer Jochem en de Vos’ in ontvangst nemen.

Naast alle zwart-wit en kleurrijke prenten voor de sprookjes van H.C. Andersen was destijds een prentenboek in de maak; met de tekst en tekeningen is dit prentenboek nu alsnog gerealiseerd en kon -50 jaar later- zijn enige zoon Vincent Zeylmans alsnog het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Een bijzondere gebeurtenis!

De expositie in de bibliotheek Nieuw Waldeck is verlengd t/m december. Alle prenten hangen verspreid door de bibliotheek met een overzicht van het werk van Adelbert Zeylmans in een vitrine bij de entree. Ook ligt er een inzage-exemplaar van het prentenboek ‘Boer Jochem en de Vos’ Allemaal te zien en te lezen tijdens de openingstijden van de bibliotheek Nieuw Waldeck. De collectie blijft in beheer van de stichting Kunstkamer Loosduinen, die op zoek gaat naar een nieuwe locatie voor een vervolg van deze expositie.

Een gedachte over “Bijzonder bezoek expositie Zeylmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s