Kunstkamer einde Cursus DoeMee2!

Sgraffito is een versieringswijze waarbij in de nog natte klei figuren of patronen worden gekrast zodat de onderlaag, die vaak een andere kleur heeft, zichtbaar wordt. De laatste cursusochtend in Wings was een workshop door Mari Quinn, geassisteerd door Jolien van’t Spijker. Deze versieringstechniek brengt veel mogelijkheden met zich mee, daar kwamen de cursisten al snel achter. In totaal zijn in de maand maart 4 bijzondere cursusochtenden geweest om kennis te maken met telkens weer een andere kunstvorm, techniek of discipline.

De week ervoor konden de cursisten aan de slag met Desiree Farret Jentink voor de beginselen van modeltekenen; samen zoeken naar de juiste verhoudingen, diepte en vorm. Lijkt het al wat? Vooral zelf goed leren kijken maar ook bij elkaar kijken was een nieuwe uitdaging.

Vanwege een voorjaarsmarkt in Wings is de les ‘intuïtief schilderen’ door Johanna van der Hoogt uitgeweken naar een ander gebouw. De cursisten konden ‘in alle vrijheid’ gaan schilderen en fantaseren wat later in taal en beeld verrassende elementen bij elkaar bracht.

De cursisten konden de eerste zaterdag in maart kennismaken met de technieken van naald- en viltkunst onder leiding van Anita Jacobs. Eerst aan de slag met een eigen geknipte collage van wol om dit daarna met water en zeep te gaan ‘natvilten’ wat al gauw een klein kleurrijk geheel opleverde en zachte geurende handen. De werkstukken konden direct mee om de zeep er thuis nog uit te spoelen. 

Er volgt nog een bezoek aan het atelier van Mari Quinn, om de eigen resultaten van de Sgraffito techniek op te halen. Deze tweede DOEMEE! cursus is door de diversiteit aan technieken en disciplines goed ontvangen. De expositie ‘VROUWENWERK’ is na de feestelijke opening op Vrouwendag veel bezocht op de zaterdagen en is inmiddels ook afgesloten.

Een gedachte over “Kunstkamer einde Cursus DoeMee2!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s