Mia Westerhof

In 1993 studeerde ik cum laude af in de vakken tekenen en schilderen aan de Academie voor beeldende kunsten Minerva in Groningen. Als zelfstandig kunstenaar maak ik vrij werk en werk in opdracht. Een hoogtepunt is de tekenopdracht voor de Eerste Kamer der Statengeneraal in Den Haag. In Amsterdam kreeg ik toestemming om op prominente plekken op de Noord-zuidlijn de bouw te registreren (van 1999 tot 2008). Als hoogtepunt in de schildertechniek kan ik de aankoop door het Amsterdam Museum van “De Ferdinand Bolstraat” (2008) noemen. 

Mijn ontwikkeling als kunstenaar heb ik voor een groot deel te danken aan het buitenwerken. Aanvankelijk koos ik voor landschappen, maar sinds ik in de Randstad woon, liggen onderwerp keuzes als gebouwen (interieurs en exterieurs), en voorbijgangers voor de hand. Toch werk ik nog regelmatig in het rustige noorden van het land. Momenteel ben ik bezig aan een beeldverhaal over archeologie, naar aanleiding van een opgraving van een vijftiende- eeuwse verdedigingstoren in Zuidwest Friesland.

Stillevens gebruik ik hoofdzakelijk om diverse schilder –en tekentechnieken te onderzoeken. Daarbij bestudeer ik mijn grote voorbeelden: Rembrandt, Morandi, Sickert, Nolde, Freud en Bonnard. Naast het buitenwerken heeft deze studieuze instelling mijn ontwikkeling bepaald en geleid tot een eigen stijl: een zekere versmelting van de klassieke teken- en schildertechniek met een herkenbare losse toets. 

Voor het vervaardigen van mijn tekeningen en schilderijen ( in diverse formaten), maak ik vooral gebruik van olieverf en houtskool, maar ook van acrylverf, inkt, krijt en grafiet. 

Op mijn website vindt u een uitgebreide portfolio en gegevens over exposities en collecties. U vindt daarop ook informatie over mijn andere werkzaamheden, zoals het geven van cursussen aan volwassenen.

www.miawesterhof.kunstinzicht.nl