Paul Palstra

Door mijn werk voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heb ik mij ongeveer 10 jaar geleden aangemeld bij de teken- en schilderclub van de personeelsvereniging van het ministerie. Een teken- en schilderclub van gemotiveerde amateurbeoefenaars met (overwegend) enige senioriteit, en een sterk variërende aanleg.
Ik paste er goed tussen.
De wekelijkse ‘lessen’ van ca 1,5 uur werden besteed aan min of meer gerichte, en soms ook vrije, opdrachten om de verschillende kneepjes van de kunst in de vingers te krijgen, onder het motto ‘al doende leert men’.
Het schilderen deden wij met acrylverf vanwege de praktische voordelen ervan; alom en goedkoop verkrijgbaar, zowel voor schildertoepassingen zoals dik aangezette verfstreken tot waterverfachtige uitvoering, en bovendien sneldrogend.
Ongeacht wijze van de toepassing ging mijn voorkeur er naar uit om van afbeeldingen steeds zo goed als mogelijk gelijkende schilderijen te maken. Ik had daarbij de neiging om mijzelf te tarten door steeds iets ‘moeilijks’ of nieuw uit te proberen.

Na de introductiecursus van Kunstkamer Loosduinen in oktober 2022 heb ik mij aangemeld als deelnemer en doe mee aan de groepsexpositie Kunst en Verhalen in Bibliotheek Loosduinen.